Werkwijze

Werkwijze

Soms zit je in een situatie waar je zelf even geen grip meer op hebt. Je zoekt iemand om je verhaal mee te delen, orde te krijgen in je hoofd, of om praktisch mee aan de slag te gaan. Afhankelijk van jouw persoonlijke verhaal wil ik je graag helpen zelf grip te krijgen op de situatie. Je blijkt vaak minder machteloos dan je denkt!

Het gesprek

Tijdens onze gesprekken kijk en luister ik zonder oordeel naar je. Ik zal je vragen stellen, zodat de aandacht dicht bij het probleem blijft. Daardoor ontstaat er vaak al inzicht in wat er precies speelt en waarmee je aan de slag zou willen gaan.
Dit maakt veel duidelijk en leidt voor iedereen weer tot iets anders. Soms tot de keuze om zelf op een andere manier de ‘regie’ te gaan voeren over je leven. Het kan ook zijn dat je ervaart dat het probleem jou ‘loslaat’ omdat je er een andere betekenis aan geeft. In beide gevallen kan er een last van je af vallen.

Gelijkwaardigheid

Gelijkwaardigheid in persoonlijk contact is de basis binnen de gesprekken. De regie van de behandeling blijft bij jou. Jij bepaalt elke sessie opnieuw waar het die keer over moet gaan. En of/wanneer de volgende afspraak zal plaatsvinden.
Je kunt mij zien als een niet-oordelende gesprekspartner. Vanuit mijn ervaring weet ik dat, door je probleem te verwoorden aan iemand buiten je eigen situatie, al veel duidelijkheid kan ontstaan. Je hebt vast al veel nagedacht over je probleem, maar de oplossing ligt dichterbij dan je denkt.